1900_Cande-copy.png


WELKOM

WELKOM


خوش آمدی

WELCOME

Hoşgeldiniz

أهلا بك

καλωσόρισμα

Ласкаво просимо

እንኳዕ ደሓን መፁ

BIENVENUE

Witam

a. Nazanin Taheri - actrice P1260532.jpg

LOGLINE

WELKOM is een lichtvoetige coming-of-age meets rom-com die zich afspeelt in een ingeslapen Hollands dorp en draait om de levens van de vijf hoofdpersonen Tara, Hassan, Wilma, Yad en Ronnie. Kort nadat de lokale supermarkt een werkervaringsproject start voor vluchtelingen, wordt bekend dat het plaatselijke asielzoekerscentrum gaat sluiten. Iedereen wordt geconfronteerd met hun huidige leven en alle personages moeten zichzelf opnieuw uitvinden. 
Een film over verlies, hoop, opnieuw beginnen in een nieuw land en natuurlijk de liefde...

foto boven; actrice Nazanin Taheri uit Iran.

foto: Bert Nijman

vintage-wallpaper-background_edited.jpg
dbcffedbb6e49b54776f3bad39762fe3.jpg

ECHTE VERHALEN

Het idee voor deze film is dé reden waarom Stichting Buddy Film Foundation ooit is opgericht door Dennis Overeem, Dewi Reijs en In-Soo Radstake.
WELKOM is een film die volledig geschreven is voor de beschikbare cast en crew die we hebben ontmoet in de afgelopen jaren. Het verhaal voor de film is grotendeels gebaseerd op echte verhalen, echte mensen en echte gebeurtenissen. Een film waarin de verhalen samenkomen, die we de afgelopen jaren hebben gehoord van onze deelnemers, van wiens levens wij een onderdeel zijn geworden en vice versa. WELKOM moet een film worden waarin en waarmee zij hun talenten kunnen laten zien en daarmee definitief hun visitekaartje kunnen afgeven aan de Nederlandse filmsector. Op deze manier hopen we dat onze nieuwe filmcollega’s, uit 13 verschillende landen, hun carrière kunnen voortzetten in de Nederlandse film, daar waar hun passie ligt.

foto links; acteurs Tom Cullen & Chris New in 'Weekend' (2011)

THE STORIES THAT NEVER MAKE THE NEWS

THE STORIES THAT NEVER MAKE THE NEWS

vintage-wallpaper-background_edited.jpg

WELKOM is een film waarin de diversiteit en etniciteit van de karakters soms een rol speelt en soms slechts een gegeven is. Of het nu om de grotere rollen gaat, of de bijrollen, of zelfs op figuratie niveau: het is een palet van de diversiteit die Nederland rijk is: jong, oud, mindervaliden, LGBTQ+, migrant, vluchteling, allochtoon en autochtoon en vanuit bijna elke denkbare culturele en etnische achtergrond.


Met WELKOM willen we een venster bieden op de verhalen die nooit het nieuws halen: de echte wereld, waarin mensen met elkaar moeten zien te overleven, hun leven opbouwen, vriendschappen sluiten, verliefd worden, boos en verdrietig zijn en tot onverwachte inzichten in zichzelf komen.

aliswedding1.jpg
Screenshot 2021-01-22 at 14.11.42.png

foto boven: Osamah Sami en Helana Sawires in de romcom 'Ali's Wedding' (2017)

Screenshot 2022-08-16 at 11.23.36.png
arabi_ghibeh_welkom.jpg

Het script voor WELKOM is geschreven door Dennis Overeem naar een idee van filmmaakster Beri Shalmashi en Dennis. Hij zal ook de regie op zich nemen. 

foto links; acteur Arabi Ghibeh uit Syrie. foto: Bert Nijman